silhouettes-at-sunset [islandsreal.com]

preventie

Het is duidelijk dat er veel gezondheidswinst is te behalen met voeding, sociale steun, mentale ontspanning en het verblijven in de natuur. Aanpassen van leefgewoontes, tegengaan van negatieve gedachten en gevoelens en bewust ontspannen blijken effectief tegen stress en overbelasting. Wij hebben hiervoor de volgende trainingen ontwikkeld:

Life style training

Gezondheidswinst te dus behalen is met preventie op het gebied van lifestyle. De lifestyle-training van Ackersdijck Advies is gericht op de vier F-en. Deze F-en staan voor preventie op het gebied van Field, Friends, Food en Fitness.
  • Food: u krijgt uitgebreide informatie over gezonde voeding, hoe een gezond gewicht te verkrijgen en te behouden.
  • Field: met een groep wordt er gewandeld in de natuur. U leert uw zintuigen beter gebruiken. U beleeft zo de omgeving om uw heen nog beter en herstelt sneller van stress.
  • Fitness: u maakt kennis met diverse ontspanningsmogelijkheden.
  • Friends: uw sociaal steunsysteem wordt in kaart gebracht en in zeven stappen wordt geleerd hoe u effectiever problemen kan oplossen.
Als deze vier F-en goed benut en ingezet worden, is de gezondheidswinst optimaal.

Bio-feedback training

Bekend is dat negatieve gevoelens een verhoogde hartslag, ademhalingsveranderingen en spierspanningen teweegbrengen. Ook heeft het invloed op stemming en concentratie.
Door directe Bio-feedback, leren deelnemers zelfregulering van deze emoties en kunnen ze in korte tijd herstellen van deze negatieve gevoelens.
Al snel leren ze stress te beheersen en controle te krijgen over storende gedachtenpatronen. Positieve emoties worden benut om weer de balans te vinden in geest, lichaam en gevoelens.

Ontspanningstraining

Bij de ontspanningstraining wordt er gewerkt met een open groep. Deelnemers kunnen instromen voor het leren en ervaren van ontspanningsgerichte activiteiten. Deze oefeningen worden gegeven door een ervaren fysiotherapeute. De bijeenkomsten duren 1,5 uur.
Ackersdijck Advies richt zich op de preventie van psychische problemen ter voorkoming van chroniciteit.
informatie
Ackersdijck Advies - Ackersdijckstraat 4 - 5212 GL 's Hertogenbosch - M 06-16492007 - E contact@ackersdijckadvies.nl