Image: Heaven [studio7designs.com]

stressklachten

Veel mensen hebben last van stressklachten. Dat is niet verwonderlijk, want we leven in een drukke, jachtige wereld. Overal wordt een beroep op ons gedaan. We moeten mee met de eisen die het werk ons stelt, de werkdruk, de vernieuwingen, soms reorganisaties en fusies. Ook privé moeten we presteren en worden vaak extra eisen aan ons gesteld. Denk aan de zorg voor zieke ouders, een ziek kind of partner.
Stressklachten kunt u aanpakken met de door Ackersdijck Advies ontwikkelde training Effectief Stressmanagement. De training leert u stressklachten herkennen, hoe u ze kunt aanpakken en kunt voorkomen.

Overbelasting

Iedereen kent periodes in het leven dat er extra inzet wordt verwacht. Nu zit ons lichaam gelukkig zo in elkaar dat we extra belasting goed kunnen opvangen. Het wordt lastiger als die belasting lang duurt, we er weinig of geen invloed op hebben en er onvoldoende tijd is om van die belasting te herstellen. Op zulke momenten kunnen stressklachten ontstaan.

Een langdurige overdosis stress kan mensen 'overspannen' maken. Soms is de overbelasting zo groot dat rust Een langdurige overdosis stress kan mensen 'overspannen' maken. Soms is de overbelasting zo groot dat rust alleen niet meer helpt. Het risico om in een roofbouwproces te komen wordt dan steeds groter. De kans op een burn-out neemt toe. Burn-out is het eindstadium van langdurige roofbouw op lichaam en geest.
De training is gericht op risicogroepen als mantelzorgers; familieleden/ouders die een chronisch ziek kind
of partner hebben. Denk aan o.a. autisme, lichamelijke handicap, alzheimer. Hiervoor hebben wij een stressmanagementtraining die veel aandacht besteed aan de specifieke overbelasting van de
mantelzorger en de familie.

 

informatie
Ackersdijck Advies - Ackersdijckstraat 4 - 5212 GL 's Hertogenbosch - M 06-16492007 - E contact@ackersdijckadvies.nl